Utenriksdepartementets aspiranter lærer om landbruks- og matsektoren

Denne saken er eldre enn to år

Veterinærinstituttet var vertskap da UDs aspiranter fikk en grundig orientering om viktige globale problemstillinger knyttet til landbruks- og matsektoren. Dette var en del av UDs aspirantkurs, der 15 personer hvert år får en kort innføring i tjenestens forskjellige arbeidsoppgaver.

-For Veterinærinstituttet var det både hyggelig og viktig å få besøk av UDs aspiranter, som i framtiden skal bekle sentrale verv i Norge og i utlandet. Hovedbudskapet fra Veterinærinstituttet var betydningen av dyre- og fiskehelse i et én helseperspektiv, og hvor grunnleggende dette er i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål som er satt for 2030, forteller administrerende direktør ved Veterinærinstituttet Gaute Lenvik om besøket av aspirantene 31. oktober. 

Ifølge Lenvik er det et mål at en orientering om landbruks- og matsektoren i et internasjonalt perspektiv skal bli et fast innslag i opplæringen av UDs aspiranter. -Den umiddelbare responsen fra aspirantene var at dette var svært nyttig for dem, sier Lenvik.

UDs aspirantkurs

Utenriksdepartementet gjennomfører hvert år et introduksjonskurs, som skal gi deres nye aspiranter en innføring i norsk utenrikspolitikk, næringsliv, kulturliv og samfunnsliv.

Programmet, som varer i tre år, er en kombinasjon av opplæring og praksis i Norge og i utlandet.

Landbruks- og matdepartementet har fått mulighet til å bidra til kurset og aspirantene skal få informasjon om mat- og landbrukssektoren, inkludert beredskap og helsetrusler i én helse sammenheng. Etter to år i Oslo, innplasseres aspirantene det tredje året ved én av Norges 103 utenriksstasjoner.

Troels Bjerre Leming
På UDs aspirantkurs får 15 personer en kort innføring i utenriksdepartementets forskjellige arbeidsoppgaver. -Veldig spennende å få med seg alle aspektene rundt norsk matproduksjon, sier aspirant Troels Bjerre Leming.

-Det har vært utrolig lærerikt og spennende å få innføring i viktige globale problemstillinger knyttet til landbruks- og matsektoren. Det er ikke minst viktig å få med seg alle aspektene rundt norsk matproduksjon som ikke bare er nasjonale spørsmål, men som også har stor betydning internasjonalt når det gjelder eksport, sier aspirant Troels Bjerre Leming.

Del artikkel