Skal styrke Én helse og bidra til bedre dyrehelse i Malawi

Veterinærinstituttet har denne uken vært på besøk i Lilongwe i Malawi. Formålet med reisen var både å kartlegge veterinærlaboratoriene for et NORAD-prosjekt som er planlagt i 2023, og å følge opp et rabiesprosjekt, finansiert av Forskningsrådet.

Forsker Hannah Joan Jørgensen har fulgt opp et rabiesprosjekt, finansiert av Forskningsrådet, som har som mål å styrke Én Helse-systemet i landet for en mer effektiv bekjempelse av sykdommen rabies. Hun har bl.a. møtt stipendiatene som skal jobbe i prosjektet. Hun har også deltatt i møter i Malawi University of Science and Technology i Blantyre, lenger sør i Malawi, i forbindelse med et Norhed-2 prosjekt, finansiert av NORAD og instituttet er partner i, som dreier seg om å sette opp en Én helse-utdanning i Malawi og Etiopia.

Overingeniør Elin Trettenes er i Malawi gjennom NORAD, for å kartlegge veterinærlaboratoriene og starte planlegging av kompetansebygging og utstyrsbehov for et prosjekt som forhåpentligvis starter etter nyttår og skal bidra til bedre dyrehelse og velferd i Malawi.

Her kan du se video fra besøket i Malawi. 

Del artikkel