Obduksjonen av Hvaldimir er klar

Hvithvalen ble funnet død utenfor Stavanger lørdag 31. august, og ble obdusert ved Veterinærinstituttet i Sandnes på oppdrag fra Fiskeridirektoratet. Obduksjonsrapporten og påfølgende undersøkelser er nå klare.

Politiet ble involvert i saken med en gang, og skulle varsles dersom obduksjonen viste mistenkelige funn. Etter at politiet mottok en anmeldelse om at dyret hadde blitt skutt, ble dette en politisak. Politiet har nå henlagt saken.

Her finner du pressemeldingen fra politiet angående henleggelsen.

Det har vært stor offentlig interesse i denne saken. Veterinærinstituttet velger derfor, i samråd med politiet og Fiskeridirektoratet, å offentliggjøre obduksjonsrapporten.

Obduksjonsrapport Hvaldimir (PDF)

Vedlegg til obduksjonsrapport Hvaldimir (PDF)
 
Av biosikkerhetshensyn destrueres vanligvis levninger etter obduksjoner ved Veterinærinstituttet. I dette tilfellet har Fiskeridirektoratet likevel besluttet å innvilge overlevering av levningene til en vitenskapelig institusjon. Skjelettet til hvithvalen Hvaldimir skal derfor doneres til Naturmuseum og Botanisk hage ved UiA Universitetet i Agder. Les mer om bakgrunnen for donasjonen i vår nyhetssak.

Pressekontakt:

Del artikkel