Ny direktør for Veterinærinstituttet

Styret for Veterinærinstituttet har tilsatt Gun Peggy Knudsen (49) som ny administrerende direktør. Knudsen kommer fra stilling som assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet. Hun tiltrer et åremål på seks år fra 1. januar 2025.

Gun Peggy Knudsen blir ny administrerende direktør ved Veterinærinstituttet. Foto: FHI
Gun Peggy Knudsen blir ny administrerende direktør ved Veterinærinstituttet. Foto: FHI

- Jeg er svært glad for at Gun Peggy Knudsen har takket ja til stillingen. Med sin brede erfaring fra fagområder relevante for Veterinærinstituttet, en betydelig ledererfaring samt en svært god forståelse for samfunnsoppdraget, er hun en person som vil være med på å videreutvikle Veterinærinstituttet på en god måte. Knudsen har også betydelig erfaring med digitalisering og vil være en viktig ressurs for Veterinærinstituttets digitaliseringsarbeid, uttaler fungerende styreleder Inger Solberg. 

En erfaren leder

Knudsen har en lang karriere ved Folkehelseinstituttet (FHI) fra hun startet som forsker innen psykiatrisk genetikk i 2008. Siden 2014 har hun hatt roller som avdelingsdirektør og områdedirektør for biobanken, for helsedata og digitalisering og for smittevern, miljø og helse. De siste årene har hun vært assisterende direktør og fungert en periode som administrerende direktør ved instituttet. Knudsen er utdannet sivilingeniør i kjemi fra NTH med en doktorgrad i medisinsk genetikk fra Universitetet i Oslo. I tillegg har hun Forsvarets sjefskurs fra 2022.

- Jeg ser veldig fram til å lede Veterinærinstituttet i en tid hvor samfunnsoppdraget er viktigere enn noen gang. Jeg gleder meg til å jobbe med oppgavene knyttet til kunnskapsutvikling og beredskap, og til å bli godt kjent med de dyktige fagmiljøene, sier Gun Peggy Knudsen.

Øyvind Fylling-Jensen fungerer for tiden som administrerende direktør og er i denne perioden koblet av styreledervervet. Han tiltrer igjen stillingen som styreleder 1. januar. Fylling-Jensen har deltatt i tilsettingsprosessen.

- Veterinærinstituttet får med Gun Peggy Knudsen en erfaren leder som forstår virksomheten til instituttet vårt godt. Jeg ser frem til å arbeide sammen med henne fremover, sier Fylling-Jensen.

Del artikkel