Landbruks- og matminister Geir Pollestad besøkte Veterinærinstituttet

– Vi blir i stadig økende grad utsatt for sykdommer, og Norge må ha god beredskap i slike situasjoner, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp). Sammen med flere representanter fra Landbruks- og matdepartementet, samt lokale representanter fra Ås kommune, besøkte statsråden instituttets lokaler i Ås mandag 30. oktober.

Besøket var del av en halv dag i Ås for delegasjonen, som var innom NIBIO og Nofima i tillegg til Veterinærinstituttet. Statsråden hadde formidlet at han ønsket å høre mer om forskningsaktivitetene som pågår her. Fungerende administrerende direktør ved Veterinærinstituttet Merete Hofshagen innledet med en orientering om instituttets samfunnsoppdrag og risikobasert beredskap, og forskningsdirektør Karin Troell presenterte hvordan Veterinærinstituttet bidrar med kompetanse og erfaring i forskning både nasjonalt og internasjonalt, og hvordan dette arbeidet er et viktig tannhjul i arbeidet med Én helse.

I tillegg fikk statsråden høre mer om hvordan instituttet jobber med dyrevelferd og skrantesjuke.

Det ble også tid til en omvisning, blant annet ved noen av laboratoriene ved instituttet. Her fikk gruppen mer informasjon om hvordan Veterinærinstituttet jobber med blant annet måtbårne utbrudd, antibiotikaresistens og aviær influensa.

Se video fra besøket.

Statsråden skrøt av det nye bygget til Veterinærinstituttet, men aller mest av de flinke menneskene han rakk å møte i løpet av besøket.

– Norsk landbruk har et stort fortrinn med at vi har en frisk dyrepopulasjon. Vi trenger flinke fagfolk som dere for å ivareta det, sa statsråden.

Del artikkel