Veterinærinstituttet med i internasjonal ekspertgruppe på Én helse

Denne saken er eldre enn to år

Direktør for forskning og internasjonalisering ved Veterinærinstituttet Carlos das Neves presenterte instituttets arbeid innen Én helse på et møte organisert av Global 1 Health Network 7.-8. juni i Quebec i Canada. Global 1 Health Network er et tverrfaglig forskningsnettverk (research-to-action) som ønsker å styrke og forbedre innsatsen i den globale håndteringen av infeksjonssykdommer og antibiotikaresistens.

De fleste i nettverket er kanadiske eksperter, men det er også internasjonale eksperter på Én helse/ global helse, blant annet Carlos das Neves fra Veterinærinstituttet.

-Årets møte var fokusert på synergier etter pandemien for å øke bevisstheten om Én helse som rammeverk og tilnærming til å håndtere smittsomme sykdommer, antibiotikaresistens, men også ikke-smittsomme sykdommer, forteller das Neves.

Det var representanter fra flere land på møtet, i tillegg til Verdens helseorganisasjonen (WHO), Verdens dyrehelseorganisasjon (OIE) og FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO).

-Jeg hadde muligheten til å vise noe av det arbeidet som har blitt utført på Veterinærinstituttet. I tillegg fikk jeg presentert rapporten fra Lancet's One Health, som er en stor internasjonal kunnskapsrapport om Én Helse, og jeg er en av hovedforfatterne av. Den vil bli publisert senere i år. Diskusjonene fokuserte også på arktiske økosystemer, som åpenbart er ekstremt viktige for både Norge og Canada, sier han.

Del artikkel