Best på forskning og formidling i 2023

Seniorforsker Camilla Sekse har vunnet Veterinærinstituttets forskningspris for å ha på en positiv måte omfavnet nye forskningsområder i instituttets bredde. Forskere og fagansvarlige for fjørfe Silje Granstad og Grim Rømo ble tildelt formidlingsprisen 2023 for god kunnskapsformidling i forbindelse med fugleinfluensautbruddet i Norge. Forsker Bjarne Bergsjø fikk Diagnostikkprisen 2023.

Forskningsprisen er en anerkjennelse av forskerens innsats og skal inspirere andre forskere ved instituttet. Juryen begrunner prisen med at Camilla Sekse har vist stor omstillingsevne som forsker de siste årene, og har på en positiv måte omfavnet nye forskningsområder i instituttets bredde og overtatt ansvar når Veterinærinstituttet har hatt behov for det. Camilla blir av sine kolleger beskrevet som en med imponerende evne til å initiere og lede arbeid på tvers av seksjoner og lykkes med å skrive søknader, skaffe finansiering til nye prosjekter og samle sine kolleger i tverrfaglige team. 

Formidlingsprisen skal gi honnør for særlig innsats for å formidle avansert kunnskap via media, møteplasser og direkte til interessenter på en måte som skaper engasjement og gir forståelse for instituttets samfunnsoppdrag. Silje Granstad og Grim Rømo har jobbet sammen i forbindelse med fugleinfluensautbruddet i Norge, som har hatt mye medieinteresse de siste årene. De har kontinuerlig bidratt til å synliggjøre Veterinærinstituttet og instituttets samfunnsoppdrag på en utmerket måte. Juryen mener at de er rutinerte formidlere som kan tilpasse budskap og forstår hvem de henvender seg til. Ikke minst formidler de avansert fagstoff på en stødig måte, til og med når det har stormet rundt dem i media, noe det har gjort i særs stor grad det siste året.  

Det ble i tillegg delt ut Diagnostikkprisen for 2023 og i år gikk den til forsker Bjarne Bergsjø. Prisen gis til dem med unik evne til å engasjere kolleger, dele faglig innsikt og som kan sette sammen puslebitene fra analyseresultater og det kliniske bilder for å stille en diagnose. Bjarne Bergsjø har en enorm fagkunnskap som er bygget opp gjennom mange års tro tjeneste hos Veterinærinstituttet, og blir beskrevet av juryen som engasjert, dedikert og med et stort hjerte for faget. Han fremmer betydningen av god diagnostikk for god dyrehelse og han deler gledelig sin kunnskap med andre.

Del artikkel