Temanummer om mat- og fôrtrygghet (Argus 3-2011)

Denne saken er eldre enn to år

Mat- og fôrtrygghet er et av Veterinærinstituttets tre kjerneområder. Stadig møter vi på nye utfordring når det gjelder å sikre at maten og fôret er trygt å spise. Økende global handel, klimaendringer og endrede spisevaner bidrar til dette.

 
I dette nummeret får du innblikk i noen av EU- prosjektene Veterinærinstituttet koordinerer og delvis leder på mattrygghetsområdet, blant annet et prosjekt som skal gjøre det enklere for produsenten å sørge for trygg, spiseklar mat på institusjon og i butikkhyller.

Du kan også lese om uvanlig mange funn av Salmonella som er gjort i høst og om et prosjekt arbeidet med å redusere og hindre at det danner seg kolonier av E. coli (biofilm) i produksjonslokaler for mat og fôr. 

Alt dette kan du lese om i Argus nr. 3-2011

Les tidligere utgaver av Argus - Veterinærinstituttets pppulærvitenskapelige magasin

Gratis abonnement
Vil du abonnere på den trykte utgaven av magasinet, send en e-post til kommunikasjon@vetinst.no med ditt navn og postadresse. Abonnementet er gratis. Magasinet kommer ut fire ganger i året.

Del artikkel