Risikoanalyse og trygg mat for Marine Harvest

Denne saken er eldre enn to år

Kvalitetsledere fra Marine Harvest fikk innsikt i risikoanalyse og en oppdatering av hvilke kjemiske og mikrobiologiske risikofaktorer som har betydning for å sikre trygg sjømat under en workshop hos Veterinærinstituttet nylig.

Workshopen den 15. oktober var en del av en årlig samling i Marine Harvest sitt globale mattrygghetsnettverk som i år ble avholdt i Oslo. 15 kvalitetsledere fra fem land og tre kontinenter deltok på workshopen. Veterinærinstituttet var leid inn som samarbeidspartner.

En av Veterinærinstituttets primæroppgaver er å gi vitenskapelige baserte råd om risiko til myndighetene som tar avgjørelser om hvordan regelverk og rammebetingelser for næringen skal utformes. Kunnskapsformidling til allmennheten og næringsaktører er en viktig oppgave for Veterinærinstituttet. Denne workshopen var et ledd i dette, og ble et nyttig, interessant og utviklende møte for både deltakere og foredragsholdere med både forelesninger og praktisk arbeid med tenkte situasjoner som potensielt kan påvirke kvalitet eller mattrygghet.

Marine Harvest er verdens største lakseprodusent, med hovedkontor i Norge og med oppdrettsaktivitet i 6 ulike land og foredlingsvirksomhet av fisk og sjømat i 11 ulike land.

Foredragsholdere fra Veterinærinstituttet var Helga Høgåsen, risikoanalyse, Janneche Utne Skåre, kjemiske risikofaktorer, og Taran Skjerdal, mikrobiologiske risikofaktorer i oppdrettsfisk. Arrangør fra Marine Harvest sin side var Øyvind Oaland, leder for mattrygghet og kvalitet i Marine Harvest Gruppen.

Kontaktperson ved Veterinærinstituttet
Taran Skjerdal
E-post: taran.skjerdal@vetinst.no

 

Del artikkel