Rapporten består av fire delrapporter, en for hver av verdikjedene for storfekjøtt, småfekjøtt, svinekjøtt og fjørfekjøtt. Den beskriver de mest aktuelle mikroorganismene som ved smitte via kjøtt eller kjøttprodukter kan gi opphav til matbårne infeksjoner hos mennesker.
Det omtales forhold av betydning for forekomsten av agens i kjøtt og kjøttprodukter. For hvert smittestoff gis det en vurdering av sannsynligheten for at mennesker eksponeres for agens ved konsum av kjøtt eller kjøttprodukter fra de ulike dyreslag. Det pekes også på områder hvor det mangler kunnskap som kan være viktig grunnlag for bedre diagnostikk, sikrere risikovurderinger eller forebyggende tiltak.
NFR vil med bakgrunn i rapporten invitere husdyrnæringene, næringsmiddelindustrien og forvaltningen til en bred diskusjon for å identifisere hvilke områder som bør prioriteres i fremtidig forskning innen området mattrygghet og smittespredning fra kjøtt og kjøttprodukter.
Rapporten er finansiert av Forskningsrådets Matprogram, Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter og Forskningsmidler over jordbruksavtalen.