Hvordan bekjemper vi resistente E.coli i norsk kylling?

Denne saken er eldre enn to år

I dette fagseminaret får du høre hvordan forskere ved Veterinærinstituttet i samarbeid med næringen har kommet fram til ny kunnskap som kan bidra til å bekjempe resistente E.coli bakterier i slaktekyllingproduksjonen.

Det er funnet høye forekomster av antibiotikaresistente tarmbakterier (ESBL-produserende E.coli) i norsk kylling til tross for svært lavt forbruk av antibiotika i Norge.

Denne resistensen er alvorlig og kan føre til at vi ikke lenger kan bruke antibiotika for å bekjempe alvorlig sykdom hos dyr og mennesker.

Velkommen til Veterinærinstituttet for å høre mer om dette spennende forskningsområdet.

Åpent fagseminar
Foredragsholder: Bruce David og Solveig Sølverød Mo
Man. 3.februar
Kl. 12.00-12.30
Ullevålsveien 76, Oslo

Se oppslag 

 

_________________________________

Har du Cisco-kompatibelt videokonferanseutstyr og vil delta på seminaret kan du ringe opp 514705@vetinst.no

 

For deg som ønsker å følge Fagseminaret fra egen PC:

  1. Åpne siden http://tcs.vetinst.no
  2. Brukernavn: Streaming - Passord: Streaming (merk stor S)
  3. Klikk på fagseminaret med dagens dato. Klikk også på pilen på bildet. Du vil nå se dagens møte.
    NB! Klikk F5 for oppdatering av nettsiden dersom møtet ikke vises. 

Del artikkel